Учебни бази

Вдъхновяваща учебна среда

Гимназията разполага с две учебни бази – в столичните квартали „Дружба 1“ и „Младост 4“, които са изцяло оборудвани с модерни и иновативни инструменти за преподаване.

База Дружба

Учебната ни база в квартал „Дружба 1“  представлява напълно контролирана среда на достъп, с просторни помещения и общи части. Всяка зала е с различен капацитет и разположение, което позволява разнообразни подходи в учебния процес.

Красиво оформеният двор и спортно игрище дават възможност провеждане на учебни часове в по-неформална обстановка и спорт на открито.

База Младост

Новата база на гимназията се намира в квартал „Младост 4“. Изключително комуникативна и леснодостъпна, тя предоставя възможност за провеждане на учебни занятия в комфортна и разчупена среда. Залите са са оборудвани с модерни инструменти за преподаване и имат различен капацитет и оформление, което да вдъхновява иновативните подходи и практики в обучението.

Освен учебните пространства, базата има чудесни общи площи, в които учениците да прекарват свободното си време и да общуват помежду си.

В базите ни ще откриете

Модерен кампус

Гимназистите разполагат с различно ситуирани споделени пространства, както за задължителния учебен процес, така и за неформалното си обучение. Около основната ни сграда са реализирани зелени пространства за отдих, активна почивка и младежки инициативи.

Зелени площи и игрища

В просторните дворове можем всички заедно да се наслаждаваме на хубавото време, споделено с приятели, да спортуваме и да бъдем сред природата, а външната аула в база "Дружба" ни предоставя възможност за провеждане на тържества и обучения на открито.

Споделени пространства

Част от обучението се провежда извън базата на гимназията, в бизнес или академична среда, както и чрез преживелищна педагогика – сред природата, чрез екскурзии и многонационални лагери.

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.