Форма за кандидатстване

За ученици след 7. клас

🔔ВАЖНО: Ограничени места за прием в 8. клас в учебната база в Младост. Запишете се сега!

🔔
ВАЖНО: Ограничени места за прием в 8. клас в учебната база в Младост. Запишете се сега!

За кандидатстване след 7 клас в Частна професионална гимназия по дигитални науки „СофтУни БУДИТЕЛ“, попълнете формуляра по-долу. До 5 работни дни ще се свържем с Вас, за да уточните удобни ден и час за провеждане на среща. На нея ще бъде проведено интервюто с Вас, за да получите подробна информация за училището. По същото време ученикът ще положи своя приемен изпит.

* С попълването на настоящата форма вие се съгласявате с политиката за поверителност на ЧПГДН „СофтУни БУДИТЕЛ“.

За директна връзка относно прием: [email protected]

мнения от родители

Милена Петкова

Родител на ученик от 9 клас

Синът ми сам избра гимназията заради профила и принадлежността ѝ към силна професионална общност. Учи специални предмети, които са му интересни.

Едносменният режим на обучение му дава възможност да организира добре времето си и да участва в допълнителни обучения, курсове и инициативи. Чувства се добре сред деца със сродни интереси. Съвременният образователен подход, екипът и ценностите дават съществени предимства. Такива несъмнено са и партньорствата в IT сектора, и възможностите за стаж.

Персоналният сайт, т.нар. личен брандинг, дава възможност ученикът да "отразява" успехите си и да се представя чрез него, когато е необходимо. Това е реално истинската препоръка, която всеки от нас като родител може да направи за гимназията - линк към сайта на ученика. Сайтът на моя ученик показва едно щастливо и успешно дете, което се впуска в различни предизвикателства и е удовлетворено от избрания път.

Свиване Прочети още

Маргарита Русева

Родител на ученик от 10 клас

СофтУни не е училище за всяко дете, но категорично е училището за моето дете. Това казвам и на всеки родител, който по един или друг начин ме попита за мнението ми за училището...

В гимназията на СофтУни детето ми израсна много - не само като знания, но като човек, защото може да се фокусира върху нещата, които наистина са му интересни и важни, докато предмети като физика, химия и биология просто минават. Той промени начина, по който спори, осъзна какво е отговорност към себе си и другите.

Общо взето, в 8-ми клас дадох на СофтУни едно тотално смачкано от системата дете, изтормозено и неуверено в себе си, а в момента имам един прекрасен позитивен младеж, който дори на мен ми напомня, че това, което ни ограничава са собствените ни страхове и неуверености.

В средата на 9-ти клас синът ми започна да работи по проекти на една американска фирма за дигитален маркетинг и обратната връзка, която получавам от "работодателя" му е впечатляваща.

Промените, които правите в гимназията, вярвам, че са за добро и много се надявам да продължи да има преподаватели, които да палят пламъчето в очите на тийнейджъра, а не да го зариват в двойки и суха теория. Моето дете е в СофтУни заради специалните предмети, практическата насоченост и най-вече - да се вдъхновява и да се забавлява.

Свиване Прочети още

Росен Манолов

Родител на ученик от 10 клас

Детето учи и ходи с желание на училище и се връща амбицирано и вдъхновено. Виждам коренна разлика в нейната мотивация, което го отдавам на менторското поведение на учителите и средата, която ми прилича на тази в една бизнес организация.

Свиване Прочети още

Лила Стоянова

Родител на ученик в 8 клас

Когато детето Ви каже че няма търпение да отиде на училище, за мен това е признак че се справяте страхотно и той се чувства на мястото си. Не съжаляваме за избора който направихме и се радваме че нашето дете е щастливо.

Свиване Прочети още

Петя Лечева

Родител на ученик в 10 клас

Дъщеря ми е щастлива, от както посещава училището е по-старателна и отговорна към учебните си ангажименти. Чувства се подкрепена да развива потенциала си , за което сме безкрайно благодарни.

Свиване Прочети още

Елена Арабова

Родител на ученик в 8 клас

Няма нещо, което да не ми допада. Моите синове посещават с желание училището и очакват с нетърпение всеки учебен ден. Хубаво е да виждаш децата си щастливи и удовлетворени.

Свиване Прочети още

Защо да изберете СофтУни БУДИТЕЛ при кандидатстване след 7. клас?

СофтУни БУДИТЕЛ предлага професионална подготовка на световно ниво, като обединява качествено обучение с практика и създава условията, необходими за развитие на професионални, дигитални и практически умения още в училищна възраст.

Гимназията предлага обучение в три от най-съвременните и търсени професионални направления – „Програмиране“, “Дизайн” и “Дигитален бизнес”.

Всички учебни програми са създадени в сътрудничество с водещи представители на индустриите, като по този начин подпомагаме учениците в бъдеще да реализират успешно своите лични и професионални избори. Повече информация за специалностите за кандидатстване след 7. клас ще откриете ТУК.

Каква е методиката на обучение в гимназията?

СофтУни БУДИТЕЛ прилага STEAM (Science, Technology, Engineering, Art & Math) методологията, която стимулира учениците да мислят интердисциплинарно, да търсят нестандартни решения на актуални проблеми, да усвояват материала чрез практика, да обменят идеи и да развиват собствен изследователски процес на работа.

Също така, гимназията интегрира холистична методика на обучение, като се фокусира върху комплексното израстване на учениците чрез индивидуално оценяване, градивна обратна връзка, кариерно ориентиране и различни извънкласни дейности. По този начин се стреми да развива техния интелектуален, социален, физически и творчески потенциал. Всяка година разработваме актуален училищен “Творчески календар” със събития, състезания и проекти, стажантски програми и извънкласни дейности, както и срещи с хора от реалния бизнес, за да могат младежите да развият комплексни качества и компетенции.

Обучението в гимназията комбинира преподаването на български език с разширено изучаване на английски език. Целта е учениците да усвоят международно използвани термини и понятия, необходими за реализирането им както в България, така и в чужбина. Повече за учебния процес в гимназията ще откриете ТУК.

Какви извънкласни дейности предлага СофтУни БУДИТЕЛ?

Извънкласните дейности са ключови за избора къде да кандидатстват учениците след 7. клас, защото именно те им предоставят необходимите предпоставки да предизвикват себе си, да изграждат социални контакти и да развиват нови умения. СофтУни БУДИТЕЛ организира множество извънкласни активности и неформално обучение под формата на лабове.

В тях учениците могат да изберат да изграждат бранд и да създават реклами, уебсайтове и видео игри, да се учат как да тестват и защитават лична информация, да усвоят изкуството на фотографията или да разширят своите интереси.

За учениците на СофтУни БУДИТЕЛ в 10., 11. и 12. клас има и стажантски програми, които им позволяват да се срещнат отблизо с бизнеса и сферата на дейност, към която са се насочили. Някои от фирмите, с които си сътрудничим в стажовете на учениците, можете да видите ТУК.

Участие на ученици от СофтУни БУДИТЕЛ в състезание по дебати в САЩ.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.