СофтУни БУДИТЕЛ срещна учениците си със Семен Новиков и Страшимира Филипова по повод Европейския ден на спорта в училище

По случай Европейския ден на спорта в училище, който ежегодно се отбелязва в последния петък на м. септември, СофтУни БУДИТЕЛ организира вдъхновяваща среща на учениците си с двама изключителни атлети – олимпийския шампион по борба от Париж 2024 – Семен Новиков и бившия капитан на женския национален отбор по волейбол и шампион в няколко европейски отбора – Страшимира Филипова.  

Семен сподели своите ценни уроци за успеха на тепиха и в живота, постигнати с упорит труд, дисциплина и здравословен начин на живот. Той впечатли учениците, като им показа златния си медал и ги мотивира с думите: “Всеки ден е нова възможност да бъдеш по-добра версия на себе си“. Олимпийският шампион насърчи младежите да преследват мечтите си с постоянство, воля и смелост.

Страшимира Филипова също разказа за своя път към големите спортни успехи, който минава през дисциплина, правилно хранене и много работа. Тя подчерта, че физическото и психическото здраве са еднакво важни за успеха и не бива да ги пренебрегваме за сметка на целите си. „Да приемаш другите и да си отворен към света“ – е съветът, който Страшимира сподели с младежите, защото следвайки именно него, е постигнала успехи като състезател в различни европейски отбори. Тя засегна и други важни теми, като отговорното потребление, като ключ към по-устойчиво бъдеще за младите хора.    

В рамките на Европейския ден на спорта в училище в базата на СофтУни БУДИТЕЛ в Дружба учениците се включиха в редица спортни дейности, сред които скачане на въже, бягане на 30 м., волейбол, федербал, тенис на маса и др. С участието в тази инициатива, подкрепена от сдружение „БГ Бъди активен“, гимназията ни поставя началото на поредица от спортни активности, които планираме да реализираме през тази учебна година.

Благодарим на Семен и Страшимира за вдъхновяващите срещи и ценните съвети, които мотивираха учениците ни да се борят за мечтите си и да преследват целите си!

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – “Компютърен инженер” и “Учител” от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.