Да помогнем на 17-годишния Дани да победи рака!

Данаил Григоров е будно и силно момче и ученик в ЧПГДН „СофтУни БУДИТЕЛ“. Той е едва на 16 г., но от половин година води ежедневна борба за своя живот.

В края на 2023 г. Дани е диагностициран с изключително рядка и тежка форма на рак на раменната кост. При тази болест туморът нараства бързо, често рецидивира и прави метастази, особено в белите дробове.

Дани се оперира в Университетската болница в Лондон. Резултатите са обещаващи и през март тази година той започва осеммесечна имунотерапия и следоперативна химиотерапия.

За обезпечаване на имунотерапията са необходими 365 000 лв. Сумата е непосилна за семейството на Дани, а трябва да бъде събрана до 14 юни 2024 г.

В желанието ни да помогнем на Дани в борбата с коварната болест ние от „СофтУни БУДИТЕЛ“ организираме благотворителен концерт в Дом на културата „Искър“ на 13 юни (четвъртък) с начало 18:30 ч. 

Всеки, който желае да подкрепи Дани и да се докосне до музикалния талант на нашите ученици, е повече от добре дошъл на концерта. 

Всички средства, събрани по време на събитието, ще бъдат използвани за лечението на Дани.

Ако искате да помогнете на Дани, но нямате възможност да присъствате на концерта на 13 юни, можете да дарите средства за лечението му през платформата „Подкрепи.бг“ и да призовете своите близки и приятели да сторят същото.

Екипът на „СофтУни БУДИТЕЛ“ благодари предварително за всяка форма на подкрепа за Дани и неговото семейство!

 

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.