Константин Георгиев за преживяванията си като ученик в СофтУни БУДИТЕЛ

Представяме ви Константин Георгиев – един от учениците в СофтУни БУДИТЕЛ. Днес той ще сподели с нас повече за училището, за хубавите моменти и учебните занимания в гимназията. Вижте отговорите на въпросите, които му зададохме:

Здравей, Константин! Представи се пред нас 🙂

Казвам се Константин Георгиев, на 16 години съм, уча в СофтУни БУДИТЕЛ. В свободното си време обичам да излизам с приятели и да се забавлявам.

Защо избра да учиш в СофтУни БУДИТЕЛ? С какво се различава от стандартните училища, според теб?

Избрах СофтУни БУДИТЕЛ, защото е доста по-различно училище. Базата ни и методите на преподаване не могат да се сравняват със стандартните училища. Но може би най-голямата причина е изучаването на специалните предмети.

Кое е най-важното, което СофтУни БУДИТЕЛ ти дава?

Дава ми възможността да изучавам специализирани предмети още от осми клас, на ниво, което предлагат в университетите. Имаш готовност да започнеш добра работа веднага след завършването на 12 клас, което е много ценно.

Разкажи ни как протича един примерен учебен час в гимназията

Часът е четиресет минути. Нямаме стандртните скучни презентации и планове, които да преписваме. Вместо това правим дискусии и дебати. Играем игри и търсим допълнителна информация в интернет, която да допълни това, което са ни преподали в час.

Кой е най-готиният спомен, който имаш от ЧПГДН „Светлина“?

Не мога да преценя. По принцип всеки ден, в който съм на училище, се забавлявам. Просто обстановката и хората ти позволяват да се забавляваш и да учиш едновременно.

Какъв съвет би дал на своите връстници, които тепърва ще избират гимназия, в която да продължат образованието си?

Не избирайте стандартното училище. Всички, които са там, изучават едни и същи еднообразни и не особено насочени към бъдещото ви развитие предмети. В СофтУни БУДИТЕЛ имате възможност да изучавате програмиране, дигитален маркетинг и графичен дизайн още в осми клас, при това на много високо ниво. Не се страхувайте от факта, че училището е различно, защото за мен си заслужаваше.

––

Новият прием на ученици за следващата учебна година вече е отворен! В гимназията могат да подават кандидатури всички ученици, завършили 7 клас, а процесът по кандидатстване е максимално улеснен.

– На първо място е необходимо учениците да попълнят нашата онлайн форма за кандидатстване, заедно с един от родителите си;
– След това екипът ни ще се свърже с вас, за да организираме среща за провеждане на интервю с родителя;
– Финалната стъпка е преминаването на ученика през приемен изпит. Класирането се извършва на база среден успех на ученика от 1 до 7 клас, резултат от приемния изпит, положен при нас, интервюто, проведено между екипа ни и родителя.

Не се колебайте да подадете своята кандидатура още днес!

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.