Отличия и креативност: Учениците на СофтУни БУДИТЕЛ на Design Weekend

Вълнуващи новини обикалят коридорите на Частна професионална гимназия по дигитални науки „СофтУни БУДИТЕЛ“! Нашите ученици взеха участие в престижното събитие Design Weekend, демонстрирайки своите изключителни таланти и способности в областта на графичния дизайн.

С гордост споделяме, че Аделина Иванова от 12 Б и Гергана Георгиева от 10 В клас спечелиха първо място и наградата на публиката. Тяхното участие в отбора заедно със студенти от бакалавърски и магистърски програми показа не само изключителен талант, но и зрялост в създаването на проекти на професионално ниво.

Отборът на Виктория Митева и Зорница Алексиева от 10 В клас се представи също блестящо, завоювайки трето място. Те демонстрираха страхотни лидерски качества и ключов принос в разработването на визуалната идентичност на своя проект.

С четвърто място, Деница Кирова и Александра Енчева от 10 Д клас показаха изобретателност и отлични презентационни умения. Техният подход беше и креативен, и забавен, което грабна вниманието на аудиторията.

Наблюденията на нашите колеги Павел Миланов и Десислава Савова, които бяха ръководители на групата, подчертават, че нашите ученици са изключително конкурентноспособни.

Те се представиха по-добре от студенти в специалност графичен дизайн от различни вузове, демонстрирайки съвременна визия и отлични технически умения.

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.