Изпратихме първия випуск на СофтУни БУДИТЕЛ

На 16 май СофтУни БУДИТЕЛ отпразнува изпращането на първия си випуск – кулминацията на години упорита работа, израстване и постижения.

С гордост можем да заявим, че випуск 2023 обединява упорити, уверени, целеустремени и креативни личности, готови да поемат нови предизвикателства по своя път.  Поздравяваме завършилите ученици за постигнатия успех и вярваме, че най-доброто тепърва им предстои!

А сега нека споделим емоцията, която преживяхме заедно.

Празнично настроение и чувство на споделеност

Изпращането беше доказателство за силното чувство за общност, което съществува СофтУни БУДИТЕЛ. Семейства, учители и служители се обединиха, за да отпразнуват постиженията на нашите възпитаници, признавайки колективните усилия, които са оформили техния образователен път. Непоколебимата подкрепа и напътствията, предоставени от нашите всеотдайни преподаватели, изиграха съществена роля за възпитаването на талантите  и амбициите на нашите ученици. Докато се движат напред, нашите възпитаници носят със себе си знанието, че са част от общност, която ще продължи да се грижи за техния успех.

Водещи на събитието бяха единайсетокласниците Иван Илиев и Никол Уилямс, които умело взаимодействаха с публиката. А за музикалните изпълнения и приповдигнатото настроение се погрижиха младите таланти от музикалния клуб на СофтУни БУДИТЕЛ, ръководени от Павел Миланов.

Учениците бяха поздравени за своите успехи от директора на гимназията – Минчо Минчев и основателят – Светлин Наков, а на изпращането присъстваха още и представители на РУО-София. Към тях се присъединиха и преподавателите на СофтУни БУДИТЕЛ, сред които и класните ръководители на абитуриентите с вдъхновяващи слова и поздравления за своите ученици.

Никола Испорски и Станислав Манов от 12В върнаха жеста и отправиха признателност към своите ученици и преподаватели.

Церемонията приключи с награждаването на всички гимназисти със специални отличия и успехи в рамките на обучението си бяха наградени със специални грамоти и плакети.

Поглед напред

Нашите абитуриенти демонстрираха отлично представяне както в академично, така и в професионално отношение с отдаденост и ангажираност към избраните от тях професии. Те вече са придобили специализирани умения в области като приложно програмиране, дигитален бизнес и графичен дизайн. Техният опит и умения в тези области безспорно им осигуряват солидна основа за бъдещ успех на работното място или във висшето образование.

По време на обучението си в гимназията те имаха възможност да участват в практически проекти, срещи с бизнеса и стажове. Тези преживявания им позволиха да приложат знанията си, да развият умения за разрешаване на проблеми и да придобият ценна представа за съответните професии чрез практиката.

Убедени сме, че те вече са завършени специалисти и лидери, готови да покорят нови върхове.

Завършени личности

Гимназията е период на трансформация за един тийнейджър и смело можем да заявим, че нашите гимназисти показаха огромен личностен растеж. Те се превърнаха в  уверени и адаптивни личности, готови да се изправят пред света и демонстрираха чувство за съпричастност и силна работна етика по време на своето обучение. Всички тези качества ще им послужат добре, когато се впуснат в бъдещите си начинания.

Завършването на гимназията бележи не само края на едно пътешествие, но и началото на друго. С гордост съобщаваме, че нашите завършващи ученици са приети в престижни университети както в страната, така и в чужбина. Това признание е доказателство за техните академични постижения, професионален опит и всестранното образование, което са получили в СофтУни БУДИТЕЛ.

Освен това, за тези, които са избрали да започнат директно да преследват професията си, обучението и практическият опит, получени в гимназията, ги позиционират като изключително желани кандидати на пазара на труда.

Поздравяваме още веднъж абитуриентите на СофтУни БУДИТЕЛ за демонстрираните качества през изминалите пет години и сме убедени, че им предстоят още много успехи във всяко начинание, което изберат. Попътен вятър, випуск 2023!

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.