ЧПГДН СофтУни БУДИТЕЛ се присъедин към БАСКОМ – Българската асоциация на софтуерните компании

ЧПГДН СофтУни БУДИТЕЛ с гордост обявява членството си в Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Тази престижна асоциация обединява водещи български и международни софтуерни компании, които формират ИКТ индустрията както на национално, така и на световно ниво. Като член на БАСКОМ ЧПГДН СофтУни БУДИТЕЛ ще има възможност да си сътрудничи с някои от най-големите ИТ компании в България и да участва в програмата за практически стажове и образователни инициативи, допринасяйки за растежа и развитието на софтуерната индустрия в страната.

Членството в БАСКОМ предлага многобройни ползи за ЧПГДН СофтУни БУДИТЕЛ. Гимназията ще има достъп до ценни ресурси, възможности за работа в мрежа и сътрудничество с лидерите в IT бранша. Това ще позволи на компанията да бъде в крак с най-новите тенденции и технологии в софтуерната индустрия.

Освен това ангажиментът на БАСКОМ към образованието и професионалното развитие ще предостави на ЧПГДН СофтУни БУДИТЕЛ възможността да участва в различни образователни инициативи. Това включва практически стажове за ученици, които ще помогнат за бъдещото развитие на следващото поколение софтуерни специалисти в България.

Възможности за стажове за ученици от гимназията

Едно от основните предимства на членството в БАСКОМ е възможността да си сътрудничи за практически стажове с членове на асоциацията. Тези стажове ще осигурят на учениците практически опит в софтуерната индустрия, позволявайки им да придобият ценни умения и знания, които ще бъдат от съществено значение за бъдещото им кариерно развитие.

Участвайки в тези стажове, учениците ще имат възможност да работят заедно с опитни професионалисти в някои от най-големите IT компании в България. Това не само ще им помогне да развият техническите си умения, но и ще им даде възможност да разберат по-добре процеса в корпоративната IT среда и значението на работата в екип от професионалисти и сътрудничеството в тази индустрия.

Образователни инициативи

В допълнение към стажовете БАСКОМ предлага и редица образователни инициативи, насочени към популяризиране на софтуерната индустрия в България. Тези инициативи включват семинари, работни срещи и конференции, които предоставят ценни възможности за обучение на учениците на ЧПГДН СофтУни БУДИТЕЛ.

Това сътрудничество ще осигури многобройни ползи, включително достъп до ценни ресурси, възможности за стажове на учениците в престижни IT компании и възможност за участие в образователни инициативи.

Членството ще даде възможност на ЧПГДН СофтУни БУДИТЕЛ да допринесе за растежа и развитието на софтуерната индустрия в България, като спомогне за отглеждането на следващото поколение софтуерни специалисти и осигури по-нататъшния успех на сектора.

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.