Поглед върху богатите културни дейности по време на ежегодния празник на ЧПГДН СофтУни БУДИТЕЛ

На 17 май се проведе ежегодният празник на ЧПГДН СофтУни БУДИТЕЛ едновременно в базите „Младост“ и „Дружба“. На събитието бяха представени разнообразни дейности, които имаха за цел да отпразнуват и популяризират българската култура, изкуство и творчество. В следващите редове ще ви представим цветния и запомнящ се ден и различните програми, организирани по време на събитието.

Благотворителен базар с тематични продукти

В рамките на празника се проведе благотворителен базар, който включваше редица тематични продукти, като български народни рецепти и продукти с етно дизайн, създадени от ученици по графичен дизайн. Базарът не само послужи като платформа за учениците да покажат своите таланти, но и допринесе за благородна кауза, като събра средства за фондация “Четири лапи”.

Творческа настолна игра „Направи шевица“

На събитието се проведе и увлекателна настолна игра „Направи шевица“, в която участниците работиха в екипи, за да изработят етно мотиви. Това забавно и образователно занимание позволи на участниците да научат повече за българската култура, като същевременно насърчи работата в екип и творчеството.

Демонстрационен кът за български народни танци и носии

На събитието беше създаден вълнуващ демонстрационен кът, в който бяха представени български народни танци и носии с помощта на мобилното приложение за добавена реалност Taratanci. Този иновативен подход позволи на участниците да се запознаят с красотата и сложността на българските традиционни танци и облекла по един завладяващ и интерактивен начин.

Работилница за рисуване върху керемиди

Беше организирана работилница за рисуване върху керемиди, която предложи на участниците възможността да тестват уменията си в създаването на красиви произведения на изкуството върху керемиди. Работилницата насърчаваше творчеството и позволи на участниците да научат повече за българското изкуство и традиции, като същевременно се забавляваха.

Лекция на тема “Творческият процес в анимирането на българския фолклор” The Golden Apple Series с Димитър Петров от Студио Змей

Празникът включваше и лекция за изкуството на българската фолклорна анимация, представяща поредицата „Златната ябълка“ на Димитър Петров от студио Змей. Тази увлекателна презентация предложи на участниците по-задълбочено разбиране на творческия процес зад българската анимация и фолклор.

Фотоизложба на творчески проекти

Накрая на събитието беше показана фотоизложба на творчески проекти на Team Beyond, базиран в „Дружба“, и на класа по графичен дизайн, базиран в „Младост“. Тази изложба позволи на присъстващите да оценят таланта и усърдната работа на учениците, като същевременно послужи като източник на вдъхновение за бъдещите художници и дизайнери.

Празникът на ЧПГДН СофтУни БУДИТЕЛ беше събитие, което показа богатата култура и изкуство на България, като същевременно насърчи творчеството, креативността и благотворителността. С многобройните ангажиращи дейности и задълбочени презентации събитието не само забавляваше участниците, но и обогати тяхното разбиране за българските традиции и форми на изкуство.

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.