“В СофтУни БУДИТЕЛ харесвам това, че по профилираните предмети преподават истински професионалисти в сферата” – интервю с Никол Уилямс

Днес ви срещаме с Никол Уилямс – ученичка в СофтУни БУДИТЕЛ с амбицията да се реализира в сферата на архитектурата. Никол се класира две поредни години в челната десетка на националното състезание по информационни технологии, информатика и визуални изкуства „Аз мога – тук и сега” още от първата година, в която започва да изучава графичен дизайн.

Ето какво още ни сподели тя за опита си в СофтУни БУДИТЕЛ:

Здравей, разкажи ни за себе си!

Здравейте, казвам се Никол Уилямс, ученичка от 11 б клас в ЧПГДН „ СофтУни БУДИТЕЛ” със специалност Графичен дизайн. В свободното си време обичам да чета художествена литература, да рисувам, често посещавам тренировки по тенис на маса и пътувам.

Защо избра да учиш в СофтУни БУДИТЕЛ?

Заедно с моите родители обсъдихме възможностите за продължение на образованието ми в гимназиален курс и след като се запознах от тях с новото училище за дигитални науки, където имаше и специалност „ графичен дизайн”, аз избрах това училище.

Какво ти харесва най-много в училището?

В СофтУни БУДИТЕЛ харесвам това, че по профилираните предмети преподават истински професионалисти в сферата на графичния дизайн и уеб разработката, които освен доказани корифеи в своята област са и отлични преподаватели. Харесвам и възможностите за участия във олимпиади и състезания, особено важни за мен са тези свързани със специалността ми като например: „ Знам и мога”.

Какво е мнението ти за обучението в СофтУни БУДИТЕЛ?

Наред с пълноценното, базирано на практически задачи и проекти обучение по графичен дизайн, получаваме в пълен обем знания по останалите предмети. Това се случва на принципа на активно участие на учениците, които са въвлечени в учебния процес чрез задачи, свързани с разработването на проекти, презентации, есета и др.

Винаги, когато имаме нужда от допълнителна помощ за усвояване на материала по даден предмет, учителите отделят време за консултации след часовете, както и можем да разчитаме на менторските програми, разработени от нашето училище, където ученици помагат на своите съученици при пропуски или затруднения.

Сподели ни за любимите си проекти и постижения, с които най-много се гордееш.

Имам много проекти и презентации, с които се гордея. Бих искала да спомена за успеха ми на състезанието „Аз мога – тук и сега”, което се провежда в Девин и е в национално състезание по информационни технологии, информатика и визуални изкуства, и където се класирах в две поредни години в челната десетка, състезавайки се със стотици други ученици от цяла България. За мен това е важно постижение, тъй като започнах да изучавам графичен дизайн за първи път в СофтУни БУДИТЕЛ и никога преди това.

Избра ли пътя, по който искаш да вървиш след завършване?

Насочих се към архитектурата, тъй като за мен графичния дизайн и изкуството са изключително интересни и предизвикателни, а също и математиката, която изучавам интензивно от предучилищна възраст.

Какво послание имаш за бъдещите си съученици и техните родители?

На бъдещите ми съученици бих искала да кажа, че с поставени цели, с желание, упоритост и дисциплина могат всичко да постигнат, а към техните родители апелирам да ги подкрепят, да вярват в тях и да ги насочат, както моите родители, към съвременно училище като СофтУни БУДИТЕЛ със специалности насочени към бъдещето, които да им гарантират успехи и самостоятелност.

–-

Ако ти предстои кандидатстване след 7 клас и търсиш мястото, което да разгърне пълния ти потенциал, кандидатствай в СофтУни БУДИТЕЛ!

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.