Талантливият млад предприемач Васил Анастасов гостува в СофтУни БУДИТЕЛ

На 11 октомври учениците от 12. клас в СофтУни БУДИТЕЛ в часа по „Бизнес и предприемачество“ посрещнаха като свой гост младия предприемач Васил Анастасов. Васил е едва на 21 г., но вече е намерил място в престижната класация на Forbes “30 под 30” за 2022 г., благодарение на своите иновативни проекти и постижения в областта на виртуалната реалност и разработката на софтуер.

По време на лекцията си той разказа за своето образование и професионален път, като се фокусира върху няколко ключови етапа от кариерата си до момента. Сред тях бяха основаването на DevHubOne през 2022 г. –  устойчива концепция и зала за безплатно обучение за ученици, самообучение и споделяне на знания, както и ролята му като разработчик и основател на Expo VR EOOD, компания за приложения във виртуалната реалност. Васил Анастасов сподели повече и за своя блог Zona51, който комбинира образователни и иновативни проекти, включително разработка на игри и обучение на млади таланти в използването на Unity3D и VR технологии.

Един от най-интересните и полезни за учениците акценти в срещата беше неговото лично тълкуване на въпроса “Какво е предприемач?”. Той коментира, че според неговия опит, предприемачът не е само човек, който създава бизнес, а някой, който намира решения на проблеми, не се страхува от предизвикателствата и постоянно търси нови възможности за иновации. Васил насърчи учениците да се стремят към развитие и непрекъснато учене, като подчерта ролята на адаптивността и упоритостта по пътя към успеха.

На финала на вдъхновяващата среща учениците имаха възможност да задават въпроси, като на питането за създаване и развиване на собствени проекти, получиха ценни съвети и насоки.

Гимназия СофтУни БУДИТЕЛ ще продължи да среща учениците си с вдъхновяващи личности и кани за гост-лектори предприемачи и лидери от различни сфери на бизнеса, които биха споделили с младежите своите стъпки в кариерното развитие и съвети, които са научили, по пътя си към успешната реализация. 

Ако имате интерес да гостувате в гимназията, пишете на: [email protected] – Глория Косева, специалист “Бизнес развитие” в СофтУни БУДИТЕЛ.

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – “Компютърен инженер” и “Учител” от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.