19.04 | КАРИЕРЕН ФОРУМ за УЧЕНИЦИ ОТ "СОФТУНИ БУДИТЕЛ"

TEENSPIRATION

ПРИСЪСТВИЕТО НА всички УЧЕНИЦИ ОТ БАЗА МЛАДОСТ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

Да се гмурнем в света на кариерното развитие и новаторство със „Кариерен форум за ученици: TEENSPIRATION„! На 19 април в база Младост ще имате уникалната възможност да се срещнете очи в очи с водещи бизнеси и НПО. Това не е просто събитие, това е вратата към бъдещето ви, отворена широко за нови знания, възможности и вдъхновение.

Кога?

19 април 2024

10:15 – 14:30 часа

Къде?

База Младост

За кого?

Събитието е задължително за

учениците от база Младост

В рамките на събитието ще имате възможност да се запознаете с редица възможности, които предоставят гост организации от различни сфери. Важно е да се регистрирате на този линк за една от общо пет работилници, които са изключително ценни и развиващи и се случват паралелно. 

Освен работилниците ще има позициониране щандове на ключови партньори, които ще могат да ви разкажат повече за дейността си и възможностите, които предоставят. С посещението на всеки щанд, 1 работилница и лекция с вдъхновяващ лектор си гарантиране участие в treasure hunt с награди. По време на събитието на всеки щанд ще има QR код, който води до формуляр с ключови въпроси за гостите ни и тяхната дейност. Бързината и точността в попълването му са ключов фактор за спечелване на награда

Ключова част от събитието е споделяне на ключови стъпки по пътя към успеха от Краси Георгиев, който ще ни разкаже за своя кариерен път и настоящата му реализация в сферата на спорта и здравословния начин на живот.

Важно: Присъствието на събитието е задължително. Учениците, които не се включат ще имат отсъствия нанесени от учителите, с които имат часове.

ПРОГРАМА

10:15 – 10:30 ч.

ОТКРИВАНЕ – ЗАЛА OPEN SOURCE

10:30 – 11:30 ч.

РАБОТИЛНИЦИ ЗА СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И РАЗВИВАНЕ НА УМЕНИЯ 

ARC Academy – зала Open source

EduCompass – #LifeReady – кои са уменията, които могат да ми осигурят успех? – зала Inspiration

Ралица Иванова – психично здраве и личностно развитие – зала Prestige

Etsy звезда – зала Energy

Клиника за добри CV-та Жана Ле в – индивидуални 20 – минутни срещи с “пациенти” – зала Dream

10:30 – 13:30 ч.

ЕКСПО ЧАСТ С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА РАЗЛИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ

Able mentor

ARC Academy

Наградата – Международна награда на херцога на Единбург

Fulbright България

12:00 – 13:00 ч.

Вдъхновение и мотивация – трудностите и успехите по пътя към удовлетвореността

Красимир Георгиев – ултрамаратонец – линк към предаване с Краси

Представяния на партньори

Фондация Еду Компас помага на деца и младежи да разкрият и развият потенциала си, за да имат успешна кариера. Правим това чрез:

  • Авторска програма за кариерно ориентиране и развиване на умения за успех
  • Обучение на учители и обучители
  • Авторската ни игра МОЯТ КАРИЕРЕН ПЪТ

Филип Ляпов е съветник на EducationUSA, базиран във Фулбрайт България. Основната му задача е да предоставя точна, изчерпателна и актуална информация за възможностите за обучение в акредитирани университети в САЩ и да подпомага бъдещите български студенти в процеса на кандидатстване. Възпитаник на Американския университет в България (АУБГ), Оксфордския университет и Централноевропейския университет, Филип е дългосрочно ангажиран с различни образователни каузи. Преди да се присъедини към екипа на „Фулбрайт България“, той е преподавал английски език в българско училище по програмата Teach for Bulgaria, както и история в АУБГ.

Обучения и програми за подкрепа на творци, които желаят да отворят свой магазин или да увеличат продажбите си в глобалната платформа Etsy.

ABLE Mentor е програма за индивидуално менторство с 10-годишна история, която свързва ментори – доказани професионалисти, с ученици в 10. и 11. клас от цялата страна. Всеки екип от ментор и ученик разполага с 3 месеца, за да развие проект по идея на ученика в едно или повече от трите основни направления – личностно развитие, бизнес проект или социална инициатива. Tийнейджъритe имат много и креативни идеи, а ABLE Mentor съществува, защото те заслужават подкрепа и насоки по пътя към своите мечти. Регистрирай се на https://www.ablementor.bg/students/, започваме наесен! 

Николай Димитров ще представя ARC Academy и техния уъркшоп.

Учил в ТУ София, специалност Електроника, работи като game developer от 2006 година. През годините е работил във всички области на game development-а включително rendering, изкуствен интелект, физика, мрежова комуникация, разработка на сървъри и базови engine системи и др. От 2018 година развива организационните и мениджърските си умения като технически директор на студио Gameloft и помага за развитието и реализацията на следващото поколение професионални програмисти на игри.

Жана Ле - Мениджър Привличане и подбор - ЧПГДН “СофтУни БУДИТЕЛ”

Жана се занимава с рекрутмънт и подбор от 6 години и има опит в стартъп сферата, НПО и образование. Провела е стотици интервюта и десетки центрове за оценяване на кандидати. Организирала и е вземала участие в множество кариерни форуми в България и в чужбина и обича да се среща с кандидати и да открива най-подходящите таланти за дадена позиция. Жана ще се радва да сподели своите практични съвети към учениците в СофтУни БУДИТЕЛ как изглежда едно успешно CV и на какво да обърнат внимание по време на интервюто за работа, за да получат предложение! Запишете се за кратка консултация с Жана и донесете вашето CV за преглед.

Специалности

Последни новини

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.