Кога?

30 май 2024

19:00 – 21:00 часа

Къде?

бул. Александър Малинов 78

– сградата на SoftUni

За кого?

Родители, ученици и учители

КОГА?

30 май 2024  – 19:00 часа

КЪДЕ?

Бул. Александър Малинов 78 – сградата на SoftUni

За КОГО?

Родители, ученици и учители

КОГА?

30 май 2024 – 19:00 часа

КЪДЕ?

Бул. Александър Малинов 78 – сградата на SoftUni

ЗА КОГО?

Родители, ученици и учители

В края на април в София Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) представи резултатите от своето проучване на социалните и емоционалните умения на 10- и 15-годишните ученици. Сред гостите на събитието беше и създателят на международното изследване PISA Андреас Шлайхер. „Когато говорим за социални и емоционални умения“, каза той, „става дума за кураж, смелост, съчувствие, умения да общуваме с другите хора. Именно тези умения ни правят хора в света на изкуствения интелект, но често пъти виждаме оценките, а не виждаме други неща. Целта ни е да направим невидимото видимо и да го променим.“ Напомнянето от ОИСР за важността на социално-емоционалните умения съвпада с прогнозите на световни лидери, анализиращи тенденциите в света на бизнеса.

На този фон ЧПГДН „СофтУни БУДИТЕЛ“ организира експертна панелна дискусия на тема „Изграждане на осъзнати и способни личности още от училище. Защо социално-емоционалните умения са ключови?“. Събитието е част от серията „Образование на бъдещето“. 

Участниците в дискусията ще разяснят същността на социално-емоционалните умения, ще представят тяхната основополагаща роля за личностното израстване и благополучие на всеки човек в 21. век и на базата на своя опит ще очертаят мястото на тези умения в учебния процес и отвъд класната стая.

Темите на дискусията ще включват:

  • Същност на социално-емоционалните умения
  • Ключовите изводи от проучването на ОИСР на социално-емоционалните умения на 10- и 15-годишните ученици, включително на тези в България
  • Връзката между техническите, когнитивните и социално-емоционалните умения 
  • Ролята на социално-емоционалните умения в процеса на личностно израстване и професионална реализация
  • Основни стъпки за развиване на социално-емоционалните умения на учениците във и отвъд класната стая

ЛЕКТОРИ:

jenq-lazarova-664b2555d025c

Женя Лазарова

Невроучен, основател и управител на Neuroeconomics Labs

Женя Лазарова е невроучен с опит като консултант по обществени политики и стратегии в Deloitte – Лондон и преподавател в магистърската програма по бизнес администрация на Американския университет в България. Основател и управител на Neuroeconomics Labs. Женя често говори за образованието на бъдещето с фокус върху научнообоснованите подходи за подкрепа на когнитивното и социално-емоционалното съзряване в образователна среда. Притежава докторска степен от Оксфордския университет.

mila-ivanova-664b25571b1ef

Мила Иванова

Старши специалист „Управление на съдържанието и развойна дейност“ във фондация „Заедно в час“

Мила Иванова е старши специалист „Управление на съдържанието и развойна дейност“ към образователната платформа prepodavame.bg на фондация „Заедно в час“. В тази роля тя отговаря за планирането и подготвянето на ресурсите в сайта, събирането и популяризирането на добри педагогически практики, координирането на работата на авторите и провеждането на специални кампании по линия на проекта. Преди това за период от пет години тя отговаря за развойната дейност и оценката на въздействието на дейността на „Заедно в час“. Като част от третия випуск на програмата на фондацията в продължение на две години преподава английски език, предприемачество и маркетинг в Професионална гимназия по туризъм – Самоков. Има магистърска степен по история на изкуството и бизнес от Университета на Глазгоу.

aneliya-grozdeva-664b255468fe8

Анелия Гроздева

Предприемач и сертифициран коуч по метода LEGO® SERIOUS PLAY

Анелия Гроздева е предприемач и сертифициран коуч по метода LEGO® SERIOUS PLAY. Освен това е родител на ученик в ЧПГДН „СофтУни БУДИТЕЛ“. Притежава бакалавърска степен по клинична социална работа и магистърска степен по връзки с обществеността от СУ „Св. Климент Охридски“.

 
evgenia-peeva

Евгения Пеева-Кирова (модератор)

Изпълнителен директор на ЧПГДН „СофтУни БУДИТЕЛ“

Евгения Пеева-Кирова е изпълнителен директор на ЧПГДН „СофтУни БУДИТЕЛ“ и основател на фондация „Заедно в час“, която ръководи от 2010 до 2019 г. Работила е като бизнес анализатор в McKinsey & Company, била е и служебен заместник-министър на образованието и науката. Притежава бакалавърска степен по социални науки от Харвардския университет и магистърска степен по образователен мениджмънт от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Завършила е и сертификационната програма за развиване на двигателната активност на деца със специални потребности NeuroHorizons.

albena-boeva-664b255462a61

Албена Боева

Учител по графичен дизайн в ЧПГДН „СофтУни БУДИТЕЛ“

Албена Боева преподава графичен дизайн на ученици от 8. до 11. клас в ЧПГДН „СофтУни БУДИТЕЛ“. 

anton-hristvo-664b2555ceb28

Антон Христов (ко-модератор)

Ученик в ЧПГДН „СофтУни БУДИТЕЛ“

Антон Христов е ученик в 11. клас със специалност „Дигитален бизнес“ в  ЧПГДН „СофтУни БУДИТЕЛ“. През март 2024 г. той е част от групата ученици, учители и други членове на общността на „СофтУни БУДИТЕЛ“, които участват във въвеждащо тридневно обучение за принципите и практиките на оптималното учене и поведение под ръководството на експерти по невропластичност от Академията за изучаване на ума и тялото (Mind Body Studies Academy). Обучението се провежда по инициатива на ръководството на гимназията начело с Евгения Пеева-Кирова.

„Изграждане на осъзнати и способни личности още от училище“ не е просто поредното събитие в календара на ЧПГДН „СофтУни БУДИТЕЛ“, а израз на нашата визия за отключването на пълния потенциал на нашите ученици. Неслучайно при планирането на тяхното образователно преживяване ние се стремим да поддържаме баланс между трите стълба на развитие:

  • Професия: практически и технологични умения
  • Мислене: академични знания и когнитивни умения
  • Аз и другите: социално-емоционални умения

След дискусията гостите ще имат възможност да се запознаят с част от нашия екип и да получат информация по теми като развиването на социално-емоционалните умения в рамките на учебния процес в нашата гимназия, специалностите, в които се обучават нашите ученици, условията за прием и процеса на кандидатстване.

РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрацията за събитието е безплатна и задължителна.

След като попълните формата за регистрация, ще получите потвърждение по имейл.

* С попълването на настоящата форма вие се съгласявате с политиката за поверителност.

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.