Как да кандидатстваш в ЧПГДН „СофтУни БУДИТЕЛ“?

За да бъдеш добър в конкретна област и специалност, трябва освен теоритични знания да има и много практика. Ние в ЧПГДН „СофтУни БУДИТЕЛ“ преподаваме по модела „учене чрез правене“, защото вярваме, че човек става добър и придобива умения тогава, когато практикува и тренира наученото. Трите специалности в „СофтУни БУДИТЕЛ“ са иновативни и модерни, отговарящи на търсенето на пазара на труда. А ето как можеш да станеш част гимназията на бъдещето. В следващите редове ще ти споделим какви са стъпките при процеса на кандидатстване.

Стъпка №:1

Избрал си специалност, за която искаш да кандидатстваш. Отиваш на началната в нашия сайт и натискаш бутона [Кандидатствай].

Стъпка №2:

Процес на кандидатстване – описани са подробно всички стъпки, които е необходимо да предприемеш.

Първо трябва да попълниш онлайн форма за кандидатстване заедно с един от твоите родители – персонална информация за теб (къде учиш, от кой град си, ЕГН), академична информация (какви са оценките ти по български и математика от първия срок, среден успех, ниво на английски и за каква специалност подаваш кандидатура) и информация за родител (име, телефон, имейл).

След попълване на формата за кандидатстване, представител на гимназията ще се свърже с теб и твоите родители в рамките на две седмици, за да уговорите удобен ден и час за провеждане на интервю и приемен изпит.

Класиране на кандидатите в „СофтУни БУДИТЕЛ“

От учебната 2018/2019 г. НЕ е задължително явяването на външно оценяване след 7-ми клас, ако кандидатстваш за гимназии в чужбина, частни български или чуждестранни гимназии в България или не се състезаваш за най-търсените държавни училища в тази степен.

Всяка частна или чуждестранна гимназия на територията на България има свои правила за подбор на гимназисти, които в повечето случаи не се влияят от резултатите на Националното външно оценяване.

Чужд език – необходимост, а не конкретно предимство

Броят на учебните часове по чужд език в много професионални гимназии вече е толкова голям, че дава високо ниво на владеене на чуждия език. Вече не само езиковите гимназии подготвят на високо ниво владеенето на чужд език. В тях образованието продължава да е прекалено консервативно, а в някои от частните гимназии още от 8 клас има изучаване и на втори чужд език.

Днес владеенето на чужд език е просто инструмент на учене и НЕ дава съвременно значима подготовка, каквато е прагматично – професионалната подготовка. А точно тази подготовка прави 19 –годишните конкурентни по-нататък във ВУЗ-овете и паралелно на пазара на труда.

В наши дни изучаването на 12 часа седмично чужд език в професионалните гимназии, съчетано с изучаване на съвременна професия, където този език активно се използва, е в пъти по-добър вариант за подготовка на учениците в 8-12 клас. Учениците още преди зрелостните изпити осъзнато са придобили напредък в тънкостите на най-актуалните професии на нашето време.

Ако си избрал специалност на бъдещето в ЧПГДН „СофтУни БУДИТЕЛ“, то подай кандидатура още днес от ТУК! Експериментирай, откривайки своята сила, твори безспир като разгърнеш своя потенциал! Очакваме те!

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.