Пореден успех за Антон Кремов: №1 сред десетокласниците от София и Топ 7 в България

В света на информационните технологии, където всяка нова идея може да означава крачка към бъдещето, наш ученик от 10 б клас, Антон Кремов, се отличи с изключително постижение. Антон не само че демонстрира впечатляващи умения на националния кръг на олимпиадата по информатика, но и се утвърди като водещ млад талант в град и област София, като спечели грамота с оценка Мн. добър 5,29.

Това постижение е още по-впечатляващо, когато се вземе предвид, че Антон се съревноваваше със задачи от група A, предназначени за ученици до 12 клас, включително. С това постижение Антон се нареди на 7-мо място в официалната национална ранглиста на състезателите в България. Това е не само изключителен личен успех, но и голяма чест за нашата гимназия.

Класирането му на национален кръг на олимпиадата по информатика е второ за Антон. Първият път, отново като наш ученик, той спечели грамота за успех Отличен 6.00 на националния кръг на олимпиадата през 2022 г.

Този успех подчертава значението на постоянството, усърдието и страстта към информационните технологии. Антон показва, че с правилната мотивация и подкрепа, границите са просто начални точки на пътя към по-високи постижения. Той е ярък пример за вдъхновение не само за своите съученици, но и за всички млади хора, стремящи се към развитие в сферата на информатиката.

От името на ЧПГДН „СофтУни БУДИТЕЛ“, поздравяваме Антон и неговото семейство за доброто представяне и постигнатите резултати. Той е доказателство, че усилията и амбицията водят до значими успехи. 

Пожелаваме на Антон още много триумфи и продължаваме да следим с вълнение неговото развитие.

Успехите на Антон Кремов от учебната 2023-2024:

  1. 2023 г – Второ място и сребърен медал на националния кръг на Световната Scratch олимпиада
  2. 2023 г. – 5 място в света на световния кръг на Scratch Creative Programming Olympiad 2023 в категорията 15-18 годишни. Антон постигна 98% от максималното световно постижение в категорията си, което е рекорд за български участник до момента.
  3. 2023 г. – Златен медал за единствено първо място на Sofia OPEN Есенен турнир, откритото първенство на София
  4. 2023 г – класиране в Софийския отбор на Националния есенен турнир.
  5. 2023 г – Отлично представяне на Национален есенен турнир по информатика – грамота за Отличен 5.76
  6. През 2023 г българския офис на международния технологичен лидер EPAM разкрива за първи път в историята си стажантско място за ученик, специално заради Антон. Компанията няма практика да наема ученици. Поканата към него идва, след като печели три поредни години първо място на организирания от ЕPAM хакатон по програмиране за ученици до 16 години. Първата година, когато става победител, Тони е само на 12 години. За стажа си в компанията получава официална оценка Отличен 6.00.
  7. 2024 г. – Осмо място в България на Областен кръг на олимпиадата по информатика. Единственият десетокласник от София, влязъл в първите 20 резултата по точки.
  8. Покана от интернационална ИТ компания SAP labs като част от софийския отбор от състезатели да посети българския офис на фирмата. 
  9. 14 място в обща група B на Националния кръг на националната олимпиада по информатика и награда Грамота за постигнат Много добър успех от общо двата състезателни дни.
  10. Класиране на 7-мо място в официалната ранглиста на националните състезатели в България от 10 клас по информатика. Класирането е по среден брой постигнати точки от три национални състезания/кръга. 
 

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.