“Благодарение на СофтУни БУДИТЕЛ разбрах накъде искам да продължа да се развивам и каква е перфектната професия за мен” – Стела Вълкова

В СофтУни БУДИТЕЛ се стремим не само да подготвим качествени специалисти, но и да развием потенциала на всеки един ученик, като му помогнем да се превърне в успешна и уверена личност. Вярваме, че нашите ученици са бъдещи лидери и е наша основна цел да им помогнем да изберат правилната посока, в която да се реализират и да постигнат невероятни успехи.

Стела Вълкова предстои да завърши обучението си в СофтУни БУДИТЕЛ и вече знае коя е професията за нея. Тя е успешно приета в два международни университета и днес ни разказва повече за личния си опит в гимназията – какво мисли за обучението, кои са любимите и проекти и постижения и какво би посъветвала бъдещите ученици.

Виж какво сподели Стела:

Здравей, разкажи ни за себе си!

Здравейте, казвам се Стела Вълкова, 12б клас със специалност Графичен дизайн и мултимедия. Обичам да чета книги, да пътувам и да творя.

Защо избра да учиш в СофтУни БУДИТЕЛ?

Идеята дойде от страна на майка ми, като тя беше попаднала случайно на една Фейсбук публикация. Реално, в началото бях много плаха и не бях сигурна дали ще се справя, но програмата на обучение предлагаше много възможности и 5 години по-късно не бих казала, че съжалявам за избора си.

Какво ти харесва най-много в училището?

Това, което най-много ми харесва в училището, е възможността да участвам в най-различни състезания. Високото ниво на компетентност на преподавателите, особено специалистите по Графичен дизайн – Павел Миланов, Десислава Савова и Драгомир Драганов. Друго е свободата и подкрепата да намираме това, което ни харесва най-много и това, в което сме добри.

Какво е мнението ти за обучението в СофтУни БУДИТЕЛ?

Доволна съм от подготовката, която получавам в СофтУни БУДИТЕЛ и че винаги намирам подкрепа и помощ в трудна за мен ситуация.

Сподели ни за любимите си проекти и постижения, с които най-много се гордееш 🙂

Едно от любимите ми постижения е първото място на Националното състезание по ИТ науки „Аз мога – тук и сега“ в категория Уеб-дизайн, като неизбежна част от подготовката ми за това отлично представяне беше преподавателя ми по Дизайн – Павел Миланов.

Избра ли пътя, по който искаш да вървиш след завършване?

Благодарение на СофтУни БУДИТЕЛ разбрах накъде искам да продължа да се развивам и каква е перфектната професия за мен. Имам прием от два университета – един в Швеция, друг в Холандия в специалности User Experience and User Interface Design.

Какво послание имаш за бъдещите си съученици и техните родители?

Посланието ми е да следвате мечтите си и да не се притеснявате от провал, защото дори и в някакъв момент да стане, винаги ще имате подкрепата на училището и на прекрасните преподаватели в него. Бъдете смели! 🙂

Ако си ученик, на когото тепърва му предстои кандидатстване след 7 клас и търсиш среда, в която да придобиеш както практическите, така и личностните умения, необходими за успех, разгледай специалностите и кандидатствай още днес в СофтУни БУДИТЕЛ!

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.