Среща с бизнеса: Стъпка към успешни стажове и бъдещи кариери

На 15 февруари в ЧПГДН „СофтУни БУДИТЕЛ“ се проведе „Среща с бизнеса“. Учениците от 10-ти до 12-ти клас, които задължително провеждат стаж, получиха ценна възможност да се докоснат до реалния бизнес свят и да обогатят идеите си как да изберат и да се подготвят за успешен стаж.

Инициативата беше осъществена с цел да обогати стажовете на нашите гимназисти, като им предостави възможността да изградят ценни професионални контакти.

Благодарение на Калоян Илиев, родител на ученици от нашата гимназия, събитието събра представители на водещи компании в различни сектори. Учениците имаха шанса да научат от първа ръка за дейността, целите и културата на всяка фирма, както и да се запознаят лично с ключови фигури стоящи зад тях.

Това събитие постави началото на редица потенциални партньорства, които обещават да предоставят на нашите ученици вдъхновяващи и развиващи стажове, подготвяйки ги за успешно бъдеще в професионалния свят.

Искаме да изразим нашата благодарност към Калоян Илиев за неговата инициатива и усилия да свърже гимназията с бизнеса. Такива действия допринасят значително за обогатяването на образователния процес и предоставят на учениците ценен поглед към бъдещите им възможности.

Благодарим сърдечно и на всички фирми, които отделиха време да се включат в събитието и да споделят своя опит и визия с нашите ученици: Uwear, Stenik, Proper Media, RONI Games, Paysera, Pricemind, etools.bg, Gradina.bg, и Native. Вашето участие е безценно и допринася за изграждането на увереност и професионални умения в младите хора.

С нетърпение очакваме да видим плодовете от това събитие в бъдещите професионални постижения на нашите ученици. „Среща с бизнеса“ е само началото на пътя към успеха, който предстои за тях.

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.