Приемът за СофтУни БУДИТЕЛ за 2021 г. е отворен!

Предишните поколения са възпитани да ценят знанието на езиците. Няма човек, който да не е чувал вечната поговорка „Езикът е прозорец към света.“ С времето, английският се преврна в универсален световен език за редица страни и днес дори най-малките го изучават. За сегашните поколения „език“ значи нещо малко по-различно, а именно – езикът на компютрите. Така популярната поговорка може да бъде леко изменена: Езикът е прозорец към света, а езикът на компютрите е светлината, която влиза през прозореца. Дигиталната грамотност е ценно и често търсено качество в днешно време. От СофтУни БУДИТЕЛ разбираме това и се стремим да изградим уникална по рода си учебна среда, която да допринесе за развитието на дигиталната сфера, обучавайки следващото поколение млади професионалисти. Третият ни випуск от 92-ма амбициозни и интелигентни младежи вече започна обучението си. За поредна година прилагаме съвременни педагогически практики и се радваме на големи успехи.   

В следващите редове ще ви разкажем за процесите на работа в гимназията и ще ви дадем повече информация за вече отворените записвания за следващата учебна година (2021):

Качествено образование в крак с времето

Както вече споменахме, дигиталаната революция в почти буквален контекст налага на младите хора да имат отлични технологични познания, дори за воденето на нормално ежедневие, а най-вече за успешното им професионално развитие. За СофтУни това е основната причина за възникването на идеята да създадем гимназия за дигитални умения. Ние смятаме, че подготовката на учениците за заобикалящия ги свят във възраст, в която избират своята професионална ориентация, е ключова за по-нататъшния им успешен растеж. Качеството на нашите образователни методи е осигурено благодарение на специалистите, които преподадват, практически-насочената ни холистична обучителна система и стремежът да възпитаваме едновременно лидерство, но и екипна работа у младежите.

Достъп до ключови за съвременния свят знания

Ние сме първата частна гимназия за ИТ и дигитални умения в България, създадена с цел да предостави на младите хора възможността да се обучават в някои от най-популярните и перспективни области днес. С тази дейност ние спомагаме за разрешаването на ключов проблем в стандартната образователна система днес – липсата на релевантно за заобикалящия ни свят образование, което полага истински основи за бъдещото развитие на младите поколения и им дава възможност за реален кариерен старт. 

Практическа насоченост

Децата се учат най-бързо с практически упражнения, реални примери и образователни игри. Традиционните образователни методологии залагат в модела си огромно количество теория, която невинаги води до желаните резултати, а именно – да възпита у младежите истински ценни за бъдещата им професия качества. В СофтУни БУДИТЕЛ добре разбираме това и залагаме на метода „учене чрез правене“, който позволява на учениците своевременно да прилагат научено на практика и да го надграждат чрез реални казуси, идващи от опита на специалистите, които им преподават, както и чрез редицата разнообразни проекти, върху които имат възможността да работят.

Нашите успехи

Учениците на СофтУни БУДИТЕЛ са редовни участници в различни национални и международни конкурси и образователни инициативи. Тази година те спечелиха право за участие на глобалния кръг на престижното академично състезание World Scholar‘s Cup. Горди сме, че бяхме и част от Challenge 2020 – творческо състезание между професионалните гимназии в София на английски език. Няма как да пропуснем и ежегодната Софтуниада, на която 14-годишния Иван Илиев спечели второ място в категория„Уеб проекти – младша възраст“ и финалния етап на олимпиадата по информационни технологии, на която Атанас Вълчев премина с отличие. 


Професиите в СофтУни БУДИТЕЛ

СофтУни БУДИТЕЛ предлага 3 направления за професионална ориентация, които представляват и специалностите, измежду които учениците могат да избират, както и редица извънкласни дейности:

Приложно програмиране

Специалността „Приложен програмист“ позволява на учениците да придобият практически умения по програмиране, което да ги подготви за реалната работна среда в сектора. Те ще научат различните програмни езици, софтуерни платформи и работни рамки. По време на обучението ще могат и да изградят някои от ключовите качества, необходими за професионалната им реализация като програмисти, като алгоритмично и логическо мислене, работа в екип, ще участват в множество практически проекти и упражнения.

Графичен дизайн и мултимедия

Добрият графичен дизайн е навсякъде около нас и е изключително интересен за младежите, които проявяват интерес към изкуството. В СофтУни БУДИТЕЛ учениците, избрали тази специалност, ще могат да се потопят на дълбочина в света на дизайна и мултимедията. Ще се научат да работят с някои от най-популярните софтуерни програми в областта, ще усвоят най-добрите съвременни техники и ще се докоснат до множество практически задачи, с които да подобрят придобитите умения.

Дигитален бизнес, маркетинг и предприемачество

Дигиталният маркетинг все по-засилено започва да измества традиционните методи за реклама и популяризиране на бизнес. Специалността „Дигитален бизнес, маркетинг и предприемачество“ подготвя младите таланти за новия свят и дигиталните технологии в него. Те получават възможността да развият ключови познания за разнообразните съвременни маркетинг канали, инструменти и концепции. Техните преподаватели ги сблъскват с казуси от практиката и им разкриват някои от най-добрите техники в света на дигиталния маркетинг. Учениците ще бъдат подготвени за реалната работна среда, като след успешно завършване на специалността, ще могат своевременно да започнат стаж или работа в сферата на маркетинга.

Извънкласни дейности 

В гимназията учениците имат възможността да се включат в най-различни извънкласни дейности, с които да разнообразят ежедневието и знанията си. Те включват различни упражнения, спортни дейности и събития, организирани от училището. Всяка дейност – забавна, обогатяваща и изграждаща екипно мислене.

Записванията за СофтУни БУДИТЕЛ са отворени

Новият прием за следващата учебна година вече е отворен! В гимназията могат да подават кандидатури всички младежи, завършили 7 клас, а процесът по кандидатстване е максимално улеснен.

• На първо място е необходимо учениците да попълнят нашата онлайн форма за кандидатстване, заедно с един от родителите си;
• След това екипът ни ще се свърже с вас, за да организираме среща за провеждане на интервю с родителя;
• Финалната стъпка е преминаването на ученика през приемен изпит. Класирането се извършва на база среден успех на ученика от 1 до 7 клас, резултат от приемния изпит, положен при нас, интервюто, проведено между екипа ни и родителя.

Не се колебайте да подадете своята кандидатура още днес! За повече информация – посетете ТОЗИ линк!


Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.