Час по роботика в СофтУни БУДИТЕЛ – впечатляващи ученически проекти

В края на изминалата година, Евгения Пеева, изпълнителният директор на нашата гимназия, беше специален гост в часа по роботика, воден от учителя Георги Германов. Тя остана впечатлена от изобретателността и творчеството на нашите 9-класници, които представиха своите иновативни проекти.

Един от тях е сензор за измерване в реално време на температура и влага, който може да се използва за оптимизиране на климатичните системи в училището. Друг интригуващ проект беше въздушната клавиатура, която позволява управление на компютърни програми чрез докосвания по твърда повърхност.

Въпреки че Евгения не можа да остане до края на часа, тя остана очарована от представянето на учениците и начина, по който са работили в екип, за да реализират своите идеи. С нетърпение очакваме да научим повече за техните следващи проекти.

Браво на учениците и на Георги Германов за техния усилен труд, креативност и вдъхновяващо представяне!

Ето какво сподели Евгения във Facebook профила си:

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.