Второ и трето място за нашите дизайнери в националното състезание Design Pack

В началото на март, нашата гимназия се включи във второто Междуучилищно състезание по дизайн – Design Pack, организирано от Професионална гимназия по аграрно и транспортно образование „Цанко Церковски“ в Павликени. Събитието събра 340 талантливи ученика от цялата страна, обучаващи се в специализирани професионални гимназии по дизайн и изкуства, в тази национална надпревара за креативност и иновации.

От СофтУни БУДИТЕЛ с голяма радост можем да заявим, че нашите ученици не само участваха, но и се отличиха с изключителни постижения. Мартин Станиславов Найденов от 9Ж клас, специалност Графичен дизайн, база Младост, зае престижното второ място, докато Жасмин Максимова Найденова от 10В клас, специалност Графичен дизайн, база Дружба, се класира на трето място. Тези отличия са огромно признание за техните умения, креативност и упоритост.

Поздравяваме нашите талантливи ученици за техните успехи! Гордеем се с всеки един от 33-мата участници от нашата гимназия, които също показаха отлични резултати и се наредиха сред водещите в класирането. Вашите постижения са доказателство за високото ниво на обучение и отдадеността, която влагате в своето развитие.

Награждаването на победителите ще се състои през април, и с нетърпение очакваме този момент, за да отпразнуваме заедно техния успех.

Бихме искали да отправим специални благодарности към учителите от ПУО Дизайн – Богдана Тодорова, Мая Александрова и Десислава Савова, които не само подкрепиха нашите ученици, но и играха ключова роля в организацията на участието на нашето училище в състезанието. 

Този успех е още едно доказателство за силата на нашата общност и за значението на ангажираността и сътрудничеството между ученици и учители. 

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.