Вътрешно състезание по дизайн за всички ученици от 8. и 9. клас от специалност „Дизайн“

На 23 март се състоя вътрешно състезание по дизайн за учениците от 8. и 9. клас, специализиращи в областите на дизайн и анимация. Събитието беше организирано от учителите от ПУО Дизайн на “СофтУни БУДИТЕЛ”, с цел да се оцени нивото и развитието на учениците в тези специалности.

Участниците от двете бази на гимназията – Дружба и Младост, бяха предизвикани да приложат на практика своите умения и знания по дизайн, като задачата им беше да създадат плакат. Това състезание предостави уникална възможност за учениците да демонстрират креативност и да развият своите дизайнерски умения.

Най-добре представилите се ученици бяха наградени с отлични оценки, като това състезание послужи не само като проверка на тяхното майсторство, но и като мотивация за по-нататъшно развитие и усъвършенстване в областта на дизайна.

Събитието беше още една стъпка напред към изграждането на силна общност от млади дизайнери и аниматори, готови да оставят своя отпечатък в света на дигиталните изкуства. От гимназията се ангажираме да продължаваме да подкрепяме и насърчаваме нашите талантливи ученици, предлагайки им разнообразни възможности за развитие и изява на техните умения.

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.