Кино и дискусия: Филмът „Диада“

На 22 март, Частна професионална гимназия по дигитални науки „СофтУни БУДИТЕЛ“ бе домакин на едно изключително събитие, което остави трайно впечатление в сърцата и умовете на всички присъстващи. Ние имахме уникалната възможност да се срещнем със създателите на филма „Диада“, включително актрисата в главната роля, и заедно да изгледаме тази вдъхновяваща продукция.

След прожекцията на филма последва оживена и плодотворна дискусия, която разкри пред нашите ученици целия креативен процес зад създаването на „Диада“. Яна, Алек и Маги, сърцата и душите зад филма, споделиха своите истории и предизвикателства, с които са се сблъскали по пътя на реализацията на този проект, както и ключовите послания, които са искали да пренесат чрез своето творчество.

В този специален ден ни посети и Драгомир Драгомиров от компанията TESY, който разшири перспективите на учениците ни за професионалните възможности, които предлага техният сектор. Разказът му за стажове и различни програми, които компанията предлага, представи практически възможности за реализация и развитие пред нашите млади таланти.

Това събитие укрепи убеждението ни, че изкуството е мощен катализатор за обсъждане на „трудните“ теми, предоставяйки възможност за размисъл, дискусии и извличане на продуктивни изводи. В ЧПГДН „СофтУни БУДИТЕЛ“ сме решени да продължим да организираме подобни срещи, които обогатяват духовно и интелектуално нашите ученици, подпомагайки ги в тяхното цялостно развитие и подготовка за предизвикателствата на бъдещето.

Изключително сме благодарни на всички, които взеха участие в това вълнуващо събитие и споделиха своя опит и знания с нашите ученици. Вярваме, че такива моменти възпитават не само уважение към изкуството, но и култивират дълбоко разбиране за света около нас и ни подготвят да приемаме и обмисляме различни гледни точки и идеи.

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.