Николай Николов от 12 клас показва пътя към успеха на по-младите си съученици

В петък, 26 март, учениците от 8. и 9. клас на ЧПГДН „СофтУни БУДИТЕЛ“ имаха уникалната възможност да се срещнат и да се вдъхновят от историята на успеха на един от техните съученици. Николай Николов, който е ученик в 12. клас, специалност „Дизайн“, гостува на часовете по Бизнес, за да сподели своя път и опит с по-младите си колеги.

Николай разказа защо е избрал именно СофтУни БУДИТЕЛ за своето образование и подчерта значението на взаимодействието между ученици и учители в образователния процес. Той сподели своето виждане, че обучението не е просто предаване на знания от учител към ученик, а по-скоро споделен процес, който зависи от активното участие и готовността на всеки да вземе максимума от предложените възможности.

През разговора си с учениците, Ники акцентира върху ключовите умения, които е развил през годините на учене в СофтУни БУДИТЕЛ – умения, които не само му помогнаха да се отличи в областта на дизайна, но и да бъде приет в два престижни университета в САЩ. Той изтъкна значението на отдадеността, усилията и желанието за постоянно усъвършенстване като ключ към успешната академична и професионална реализация.

Срещата предизвика голям интерес сред учениците, които задаваха въпроси и изразяваха своето възхищение от постигнатото от Николай. Този разговор не само вдъхнови по-младите ученици да следват своите мечти и цели, но и им показа, че с правилното отношение и подход, всяка цел е достижима.

В СофтУни БУДИТЕЛ вярваме, че подобни срещи са изключително ценни за нашите ученици, тъй като те предлагат реални примери за успех и показват, че пътят към реализация започва още от гимназиалните години. Ние сме горди с успехите на Николай и с нетърпение очакваме да следим неговото бъдещо развитие.

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.