Представяме ви Ивайло Иванов от Х клас: как се съчетават успехите в спорта и отличните оценки в училище

Светът на спорта е изпълнен с талантливи спортисти, но само някои от тях успяват да постигнат отлични резултати в множество дисциплини. Един такъв е Ивайло Иванов, ученик в ЧПГДН „СофтУни БУДИТЕЛ“, който наскоро се изяви на Световната купа по кикбокс в Тирол, Австрия, на Държавното първенство в София и на Международния турнир по плуване на МТ Цветница.

Пътешествието на Ивайло за Световната купа по кикбокс

Световната купа по кикбокс в Австрия е известна като най-силния турнир в календара на WAKO, който привлича над 2000 участници от цял свят. Ивайло започна пътуването си с убедителна победа над представителя на Швейцария, последвана от победа срещу домакините от Австрия. В мача преди медала той се изправи срещу шампиона от Унгария, като даде достойна битка, но в крайна сметка не успя да се справи с опита на противника. Въпреки това Ивайло си осигури впечатляващото 5-о място в света в своята категория, демонстрирайки огромния си талант и потенциал в този спорт.

Преодоляване на предизвикателствата на международния турнир по плуване на МТ Цветница

Само няколко дни след успеха си в кикбокса Ивайло участва в състезанието по плуване на МТ Цветница в София, като се състезава с 499 плувци от България и Гърция. Въпреки че се бори със заболяване, Ивайло успя да спечели бронзов медал в дисциплината 200 м гръб, като дори подобри личното си най-добро време. Той участва и в смесената отборна щафета, като плува бътерфлай и помага на отбора си да заеме трето място.

Успехи на Държавното първенство по кикбокс

Отдадеността на Ивайло по кикбокса не спира на Световното първенство. Той участва и в Държавното първенство по кикбокс в стиловете татами, което се проведе в София. При участието на всички 18 клуба в страната Ивайло се състезаваше в категория 57 кг при юношите (16-18 години) в стиловете пойнтфайтинг, лайт контакт и кик лайт контакт.. Той премина през квалификациите и влезе в борбата за медалите, като в крайна сметка спечели три бронзови медала и в трите стила, в които се състезаваше.

Спорт и училище

Въпреки своите спортни ангажименти, Ивайло никога не забравя значимостта на образованието. Той е светъл пример за това как можем да балансираме между спорта и ученето. С невероятна дисциплина и упоритост той успява да постигне високи успехи в училище, като се радва на отлични оценки, включително и по професионалните предмети към специалност Приложен програмист- „Приложен програмист с бизнес английски език“ и „Разработване на уеб сайтове с HTML и CSS“. Ивайло Иванов е вдъхновение за всички млади хора, които искат да следват своите страсти и да постигнат големи успехи както в спорта, така и в училище.

Поздравяваме Ивайло за неговите впечатляващи спортни постижения и изключителни академични успехи и му пожелаваме да не губи тази амбиция и занапред!

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.