Вдъхновяващи гост-лекции обогатиха образователния процес в СофтУни БУДИТЕЛ

Тази седмица Частна Професионална Гимназия по Дигитални Науки „СофтУни БУДИТЕЛ“ имаше удоволствието да посрещне двама изключителни гост-лектори, които споделиха своя професионален опит и лични истории с нашите ученици от 8Д и 9Е клас. Събитието е част от усилията на гимназията да предложи на учениците си реални примери и вдъхновение от света на бизнеса, предприемачеството и изучаването на чужди езици.

Кристиян Николов, създател на успешния сайт „mazno.bg„, в часа по бизнес и предприемачество представи своя път към успеха и как се е родила идеята за неговия проект. Учениците от 8Д клас имаха възможността да научат от първа ръка за предизвикателствата и удовлетворението от създаването и управлението на собствен бизнес.

В същия дух, Деница Костова, която е родител на ученик от нашата гимназия, сподели своя вълнуваща история и професионален опит в часа по английски език на 9Е клас. Тя акцентира на значението на изучаването на чужди езици и как те са допринесли за нейното кариерно и личностно развитие.

Тези гост-лекции дадоха на учениците не само знания, но и мотивация да продължат усърдно да работят за своите мечти и цели. Включването на професионалисти от различни сфери в образователния процес е ключов елемент от философията на ЧПГДН „СофтУни БУДИТЕЛ“ за предоставяне на практически и приложими знания.

Благодарим на г-н Кристиян Николов и г-жа Деница Костова за тяхното време, отдаденост и желание да вдъхновят следващото поколение предприемачи и полиглоти. С нетърпение очакваме и други подобни събития, които да обогатят учебния процес и да предоставят на нашите ученици възможности за развитие и обучение в реалния свят.

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.