“Благодарение на учител от СофтУни БУДИТЕЛ разбрах с какво искам да се занимавам в бъдещата си кариера“ – среща с Аделина Иванова

Аделина е в 11. клас, но вече знае в коя сфера иска да се развива. В СофтУни БУДИТЕЛ тя открива модерно и иновативно обучение, което успява да я подготви за летящ старт в графичния дизайн.

През изминалата година тя печели първо място в състезанието „Аз мога тук и сега“ в категория „Видео“, а към момента има два летни стажа и четири стажа в учебно време зад гърба си.

Вижте какво още сподели Аделина за своето обучение в СофтУни БУДИТЕЛ:

Здравей, разкажи ни за себе си!

Здравейте, Аз съм Аделина Иванова от 11б клас със специалност графичен дизайн. Моите интереси са основно насочени към UX, UI и спорта.

Защо избра да учиш в СофтУни БУДИТЕЛ?

Когато избирах гимназия, в която искам да уча и предпочитана от мен специалност, се ръководех от интереса ми в две области: компютърните технологии и изкуството. Графичният дизайн за мен е пресечната точка на тези две области, а SoftUni Buditel беше безспорно гимназията, която предлага модерно и иновативно образование по тази специалност.

Много ме радваше и фактът, че се изучават най-различни предмети по специалността още от 8ми клас, така че до завършване на гимназия всеки да придобие знания и умения в различни области и да може да избере за бъдещата си реализация сферата, която най-много му харесва и в която се справя най-добре.

Какво ти харесва най-много в училището?

Това, което ми харесва най-много в SoftUni Buditel, е, че се изучават много различни предмети по специалността и се обръща голямо внимание на придобиването на практически умения.

Образованието е иновативно, има всеотдайни преподаватели по специалността, готови да предадат на учениците не само знанията и опита си, но и ентусиазма, с който работят в дадена област.

Много ми харесва, че програмата е така направена, че има по няколко последователни часа в един ден, през които учениците могат да работят по възложения им индивидуален или групов проект.

Изключително много оценявам и това, че получаваме непрекъснато обратна връзка на всеки етап от реализацията на проектите. Това ме стимулира постоянно да се стремя към подобряване на направеното и постигане на максимално добър краен резултат.

Какво е мнението ти за обучението в СофтУни БУДИТЕЛ?

SoftUni Buditel предлага съвременно образование и иновативен подход, както и възможности за работа по реални проекти по време на организираните от училището стажове във фирми.

Сподели ни за любимите си проекти и постижения, с които най-много се гордееш 🙂

Най-много се гордея със спечеленото първо място миналата година в категория „Видео“ на състезанието „Аз мога тук и сега“, в което участват ученици от цяла България.

Друго състезание, в което бях в отбор със съученичка е „SoftUni Fest 2022“. В това състезание се състезават не само ученици и се класирахме в топ 10.

Не на последно място са два летни стажа и четири стажа за по три месеца през учебно време. Всичко това ми даде възможност да натрупам изключително ценен опит, който смятам, че ще помогне много за кариерното ми развитие.

Избра ли пътя, по който искаш да вървиш след завършване?

Благодарение на учител от SoftUni Buditel разбрах с какво искам да се занимавам в бъдещата си кариера: UX/UI.

Какво послание имаш за бъдещите си съученици и техните родители?

Ако изберете специалност, която отговаря на нагласата Ви, интересите и силните Ви страни, SoftUni Buditel дава възможност за непрекъснато Ви развитие в избраната от Вас област и натрупване на знания и умения, необходими за реализацията Ви след завършване на гимназия.

Ако Ви привличат дигиталните технологии, изберете подходящата за Вас специалност и учете с удоволствие в SoftUni Buditel.

В СофтУни БУДИТЕЛ се стремим да отключим най-високия потенциал на своите ученици. Ако ти предстои кандидатстване след 7 клас и търсиш своето място да се развиваш, разгледай специалностите ни и кандидатствай в СофтУни БУДИТЕЛ!

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.