Специален гост лектор по „Киберсигурност“ вдъхновява учениците от 9 клас

На 11 януари, началото на учебния ден за учениците от 9. Е клас в ЧПГДН “СофтУни БУДИТЕЛ“ стартира с един необикновен и вдъхновяващ час. По специална покана, събитието събра учениците с експерта в областта на киберсигурността – Момчил Каров, Director of Information Security във Vancouver Community College.

През часа, Момчил Каров разказа на учениците за своята ежедневна работа в областта на киберсигурността, като им даде реален поглед върху приложението на знанията и уменията, които те изучават. Учениците имаха възможността да зададат своите въпроси и да научат повече за вълнуващите предизвикателства и възможности, които кариерата в киберсигурността предлага.

Срещата подчерта значението на практическото обучение и връзката между училищните програми и реалния професионален свят. Инициативата демонстрира как образованието в областта на киберсигурността не само подготвя младите хора за бъдещи кариери, но и ги вдъхновява да се стремят към постигането на високи професионални цели.

Нашият екип и ученици изказват своята най-искрена благодарност към Момчил Каров за споделеното време и знания, както и към Милена и Симеон Петкови за тяхната инициативност и ангажираност. Това събитие е пример за силата на общността и важността на споделянето на знание и опит между поколенията.

С нетърпение очакваме следващите вълнуващи срещи и гост-лектори, които ще продължат да обогатяват образователния опит на нашите ученици.

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.