Вторият випуск на „СофтУни БУДИТЕЛ“ официално се дипломира

На 26 юни 2024 г. раздадохме дипломите на Випуск 2024 на нашата гимназия. Седемдесет и трима възпитаници получиха своите дипломи за завършено гимназиално образование и свидетелства за придобита професионална квалификация. Освен представители на училищната общност събитието уважиха и четрима специални гости – Ясен Русев (кмет на район „Искър“ и опитен предприемач, съосновател на на иновативната компания ESCREO ), Александър Иванов (зам.-кмет на район „Искър“), Атанас Райков (вицепрезидент „Глобален маркетинг и бизнес развитие“ във Viber) и Даниела Колева (журналист и родител на ученици на гимназията).

Изпратихме втория си випуск с послания да вървят напред с любов, благодарност и доверие; да не спират да задават въпроси с любопитство и критично мислене и да са отворени да учат и да намират нови отговори, да дават на общностите, от които са част, за да получават още повече за собственото си развитие и лично усещане за успех.

Гордеем се, че мнозинството от зрелостниците ни вече получиха положителни отговори от желаните от тях университети, в които ще продължат развитието си от есента. Ето някои от университетите, в чиито общности алумните ни ще се влеят: EU Business School of Barcelona (Испания), University of Leeds (Великобритания), University of Breda, Tu/e Eindhoven, University of Amsterdam, Erasmus University of Rotterdam, NHL Stenden, Fontys University of Applied Sciences (Холандия), Sciences Po (Франция), Università Cattolica del Sacro Cuore, Американски университет в България, Нов български университет, УАСГ, УНСС, Софийски университет.

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.