Петима ученици на „СофтУни БУДИТЕЛ“ с призови места на състезанието „Аз мога – тук и сега“

Аделина Иванова, Боряна Цанова, Диляра Еминова, Зорница Василева и Александра Енчева от ЧПГДН „СофтУни БУДИТЕЛ“, се класираха в топ 3 на тазгодишното издание на националното състезание по информационни технологии, информатика и визуални изкуства „Аз мога – тук и сега“ (31 май – 2 юни 2024 г., град Девин) във възрастовата група 8-12. клас.

Аделина Иванова, която дни дни по-рано завърши средното си образование в нашата гимназия, спечели първото място в категория „Дизайн на сайт (UI & UX)“.

Единайсетокласничките Боряна Цанова и Диляра Еминова спечелиха отборното състезание в категория „Разработка на игри“, подкатегория „Концепция на игра“. Те се състезаваха в отбор с две свои връстнички от МГ „Баба Тонка“ (Русе).

Зорница Василева и Александра Енчева, ученички в 10. клас в „СофтУни БУДИТЕЛ“, се класираха съответно на второ и трето място в категория „Графичен дизайн“.

За подготовката за участие в 13-ото издание на „Аз мога – тук и сега“ на тези и всички останали представители на „СофтУни БУДИТЕЛ“ в състезанието се погрижиха нашите учители по графичен дизайн Мая Александрова, Богдана Тодорова и Десислава Савова и учителят по приложно програмиране Мариян Йорданов.

Благодарим на нашите ученици и учители за радостта и гордостта, които ни донесоха в първите дни на последния месец от учебната година!

За националното състезание „Аз мога – тук и сега“
Националното състезание „Аз мога – тук и сега“ се провежда от 2011 г. насам в Девин. Специфичното при него е, че участниците във всички направления научават, обсъждат и разработват поставените задачи на място. Така организаторите поставят учениците в среда, доближаваща се до реалната работна среда. Допълнителни знания и вдъхновение учениците черпят от лекции с техническа и мотивационна насоченост, изнасяни от професионалисти в сферите, включени в конкурсната програма.

Класирани наши ученици в това издание:

Име
Клас
Класиране
Категория
Аделина Любомирова Иванова
12
1 място
Дизайн на сайт (UX&UI)
Александра Енчева
10
3 място
Графичен дизайн
Александър Владимиров Каменов
10
7 място
Game Development
Виктория Антонова Митева
10
17 място
Графичен дизайн
Деница Кирова
10
9 място
Графичен дизайн
Зорница Василева Алексиева
10
2 място
Графичен дизайн
Иляс Абдулах Сикандер
9
15 място
Графичен дизайн
Кристин Красимирова Савовска
10
7 място
Game Development
Мила Яворова Янакиева
9
7 място
Графичен дизайн
Моника Стефанова Неделчева
10
5 място
Графичен дизайн
Мария Радкова
8
4 място
Графичен дизайн
Алекс Хамбаров
9
4 място
Графичен дизайн
Виктория Любомирова Стоянова
11
8 място
Фотография

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.