Какво да търся в училището ми след 7 клас?

Изборът на подходяща гимназия е определящо решение в живота на всеки ученик. При наличието на толкова богат избор от училища е важно да се вземат предвид различни фактори, които да ти помогнат да решиш коя е гимназията за теб.

Нека заедно разгледаме какво трябва да търсиш в училището след 7 клас:

Академични и професионални перспективи

Един от най-ключовите фактори в избора на гимназия е какви са академичните възможности, които тя предлага. Разгледай каква е учебната програма, какви са кариерните перспективи след завършване и как са се реализирали завършилите ученици на гимназията. Все пак, една от основните цели на гимназията е да те подготви възможно най-добре за бъдещето. Това включва както академичния ти успех, така и професионалното ти развитие след завършването.

В СофтУни БУДИТЕЛ се стремим да предоставяме качествено практическо обучение от най-високо ниво, като залагаме на иновативни преподавателски методи, срещи с бизнеса и избор между 6 от най-търсените професии днес – приложно програмиране, киберсигурност, графичен дизайн, анимация и видео, дигитален маркетинг и дигитален бизнес. Нашата мисия е всеки един ученик да открие своята страст, да изгради ключови умения и да развие своя пълен потенциал.

Фокусът в тези водещи области ни позволява да предоставяме на учениците си конкурентно предимство, като ги снабдяваме с умения и опит, които са изключително търсени на пазара на труда. Това няма да бъде възможно без отдаден преподавателски екип, от професионалисти в различни индустрии, които споделят с ентусиазъм знанията, придобити по време на кариерата си. Виж повече за това как подготвяме специалистите на бъдещето ТУК.

Извънкласни дейности и подготовка за университет

Добрата гимназия не залага единствено на академичната подготовка, а се цели да предоставя ценни преживявания на учениците и в извънкласно време. Разнообразните извънкласни дейности са предпоставка не само за усъвършенстване на умения и таланти, но и за изграждане на социални контакти, които често се превръщат в доживотни приятелства.

Важно е да се отбележи също, че много престижни университети по света вече считат извънкласните дейности за конкурентно предимство. Демонстрацията на отдаденост към интереси извън учебната среда несъмнено е отличаващ фактор при сходен академичен успех между двама кандидати. Следователно, участието в извънкласни мероприятия може да бъде както забавно, така и изключително полезно. Това е причината в СофтУни БУДИТЕЛ да залагаме на широк набор от клубове, в които можеш да се присъединиш – това включва всичко от клуб по дебати до музикална група. Освен това се стремим да предоставяме индивидуални насоки и подкрепа в процеса по кандидатстване в университет, като се стремим да улесним възможно най-много учениците в този така или иначе предизвикателен период. Повече за това как подготвяме гимназистите за академичното им бъдеще можеш да разгледаш ТУК.

Насърчаваща учебна среда

Подкрепящата учебна среда е от съществено значение за цялостното индивидуално развитие. СофтУни БУДИТЕЛ приоритизира създаването на положителна атмосфера, в която учениците се чувстват ценени и подкрепяни. Нашите учители са посветени на насърчаването на култура на приобщаване, уважение и личностно развитие. Вярваме, че всеки ученик има уникални таланти и способности, и се стремим да му помогнем да разгърне пълния си потенциал.

Учебната дейност в гимназията се осъществява в две бази, които разполагат с необходимото съвременно оборудване за протичане на гладък учебен процес, както и със зони за отдих, които са перфектни за прекарване на междучасията. А за да не бъде учебният процес свързван с излишно напрежение и стрес, премахнахме учебните звънци. Повече за учебните ни бази можеш да откриеш ТУК.

Ако тепърва ти предстои кандидатстване след 7 клас и търсиш перфектното училище, което да съчетава всички тези фактори, разгледай специалностите в СофтУни БУДИТЕЛ и не се колебай да кандидатстваш. Очакваме те!

Лечо Лечев

Образование

Бакалавър по Компютърно и софтуерно инженерство с професионални квалификации – „Компютърен инженер“ и „Учител“ от Технически университет София.
Магистър по Компютърна бизнес информатика с професионална квалификация – Магистър по бизнес информатика от Технически университет София.
Софтуерно инженерство – Софтуерен университет (СофтУни).
 

Професионална квалификация

Основи в икономическото информационно осигуряване – ЦПО към Информационно обслужване АД.
Database Foundations – Oracle
Cambridge ESOL Level 2 Certificate in ESOL International – Cambridge
Train the trainers – Software University
SQL – Hackerrank
 

Участие в живота на гимназията

Тийм лидер на екип Приложно програмиране, Графичен дизайн, Бизнес в база Младост.